Vips, der var uka over og lørdagen jammen snart forbi også. Vet ikke helt om det er en bra eller dårlig ting at tiden ser ut til å fly fortere for hver måned som går, men når jeg tenker på morsomme og bra ting som skal skje, er det vel en god ting. Gleder meg til å få min bestilte supermat samt flere av møblene vi venter på, i hus, til to ukers tur til varmere strøk i påsken og venners bryllup i mai, for å nevne noe. Den to ukers turen var egentlig planlagt til Egypt, med cruise på Nilen, vandring i kongenes dal, kameler og pyramider og ikke minst masse sol og varme. Akkurat nå er det "litt" usikkert om blir noe av, av grunner som blir svært åpenbare med en gang du skrur på nyhetene. Det kan nok tenkes at reisemålet blir forandret, forslag hittil er India, Mexico, Bali eller Kanariøyene. Vi følger utviklingen med spenning, og ser det hele litt an. Ferie skal det iallefall bli, og det til et sted som krever solfaktor!
For noen dager siden mottok jeg en bok fra min kjære bokklubb, som jeg har vært livslangt medlem i (ja, vi snakker Bokklubbens barn fra jeg var to år - tidlig krøkes) og som har gitt meg mange lykkelige timer med nesen i litteraturens fantastiske verden. Denne gangen var det riktig nok ikke skjønnlitteratur som dumpet ned i postkassen, men "Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko. Jeg vil nemlig lære mer om supermat. Flere bekjente har tipset meg om disse ulike produktene, som har et vanvittig høyere og mer konsentert næringsinnhold enn annen mat, og som på ulike måter kan gjøre utrolig forskjell for energi, overskudd, mageproblemer, hud, hår, søvn etc - kort sagt gjør at kroppen får helt andre muligheter til å kvitte seg effektivt med avfallsstoffer og ta til seg næring på en effektiv måte. Produktene er ikke bearbeidet, inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, sukker, usunt fett eller annet som kroppen ikke har godt av. Og for søtmonser finnes det "raw" sjokolade - altså rå sjokolade med masse antioksidanter, sunt fett, uten sukker og andre tilsetningsstoffer som finnes i butikk-sjokolade. Herlig - sunn sjokolade! Dette har jeg lyst til å prøve ut, så i helgen har jeg bestilt goji-bær, kokosolje, raw kakaosmør, raw kakaopulver, greens og masse annet spennende - til å putte i smoothien, på frokostblandingen og lage masse godt (og sunt) snop av. Gleder meg til å sette i gang! I januar måned har jeg avstått fra snop, sjokolade og andre "sukker-varer" (bortsett fra is på lørdager,da..), samt potetgull, frossenpizza og annen fast-foodlignende og bearbeidet mat. Jeg har derimot fokusert på å få i meg masse frukt og grønt, proteinrik mat (kylling, melk, skyr), spise ofte og lite samt trene to-tre ganger i uka. Jeg merker utrolig stor forskjell - jeg føler meg sjeldnere slapp og dorsk, har mer overskudd, føler meg sprekere og orker mer. Så skal definitivt fortsette - men det er alltid plass for forbedringer, og der gir jeg supermaten et forsøk. Skal holde bloggen oppdatert med eventuelle matlagingsforsøk og erfaringer - er dette bare en hype eller vil jeg virkelig merke forskjell på kroppen?
I morgen er det min faste spinn/middels-time med Gunnar på Majorstuen F&S, elsker timene hans - ikke overfokus på stående tråkk, musikk med skikkelig trøkk i og flink instruktør. Men synes generelt at F&S har alt for lite tilbud i helgene - èn time på lørdag og èn på søndag? Burde vært flere tidspunkter og timetyper å velge imellom. Generelt burde de åpnet tidligere og også hatt flere gruppetimer. For meg som pendler en halvtime ut av byen for å komme meg på jobb, ville et sted som åpner kl 0600 være gull verdt. Men den gang ei. Så da går mye av kvelden bort to ganger i uka for å trene. Hadde vært greit å hatt muligheten til å gjøre unna treningen på morgenen av og til. Lurer på om SATS er neste stopp etterhvert - dyrere, men overlegen i.f.t. åpningstider, gruppetimetyper og -hyppighet.
Nå er det etter hvert gourmetmiddag à la Halfdan, i morgen kveld er det middagsbesøk hos Tone og Pål (og Kaisa) på Tåsen. Hyggelig avslutning på helga før mandagen braker løs igjen.
Håper alle har en fin helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar